Příprava domácích nanuků je u nás doma oblíbenou činností. Já mám kontrolu nad tím, z čeho je míchám, děti zas mají o zábavu postaráno.
Zamrazit lze cokoliv - od obyčejných ovocných dření, až po různé druhy mléčných výrobků. Jogurty, smetana, ricotta, mascarpone, vše je možné ...
Tentokrát jsem se rozhodla udělat sušenkové nanuky a místo čerstvých jahod jsem použila domácí džem. Všechno dohromady výborně zafungovalo, rozhodně se k tomuto receptu budeme vracet.
Budete potřebovat
na 6 nanuků
- 1 balení tvarohu ve vaničce (250g, tučný)
- 1 menší kelímek zakysané smetany (asi 150g)
- 1 balení sušenek bez náplně (50g, např. Bebe dobré ráno, případně máslové sušenky atd.)
- asi 3 lžíce jahodového džemu
- otevírací Formičky na nanuky
Postup
- Sušenky rozdrťte na jemno. Můžete je rozsekat pomocí robotu, já jsem je zmasakrovala šťouchadlem na brambory.
- V míse je smíchejte s tvarohem a zakysanou smetanou.
- Přidejte jahodový džem dle chuti. Dala jsem asi 3 vrchovaté lžíce. Otestujte, zda Vám chuť vyhovuje. Případně ji lze doladit pár kapkami citronové šťávy a vlastně i čímkoliv jiným.
- Formičky na nanuky nacvakněte do držátka hlavou dolu a pomocí lžíce naplňte asi 1cm pod okraj. Zavřete a dejte do mrazáku.
Jaké formičky na nanuky vybrat?
Formiček na nanuky existují spousty. My máme doma asi čtvery ... Nejlepší zkušenost mám ale s těmito formičkami, které jsou praktické. Nanuk z nich jde ihned po vyndání z mrazáku lehce vyjmout.
Jednoduché, rychlé, domácí, zdravé a výborné. Už se těším na další varianty ;-)
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.