Používám ho často a hodně. Výhodou domácí přípravy je jednoznačně možnost ovlivnit kvalitu vstupních surovin, čerstvost, chuť a cena ...
Budete potřebovat
- 1 velký kelímek bílého jogurtu ( 400 - 500g dle značky)
- 1 běžný kelímek zakysané smetany
- Sůl
- Větší misku, sítko, jemnou látku
Postup
- Do větší misky vyklopte jogurt a zakysanou smetanu. Dle chuti osolte a promíchejte.
- Nalijte do sítka vyloženého plátýnkem a nechte přes noc odkapat syrovátku. Já používám tuto praktickou sadu na výrobu domácího sýra
Vzniklý krémový sýr můžete ihned použít stejně jako žervé nebo lučinu:
- jen tak na pečivo
- jako základ dalších pomazánek (výborná je třeba TUŇÁKOVÁ)
- s česnekem a zelenými bylinkami k bramborám na loupačku
- ke zjemnění různých omáček na těstoviny. Jednoduchá a chutná je třeba tato RAJČATOVÁ
- pro přípravu různých krémů do moučníků (stačí vynechat sůl)
U nás doma už zaběhlá rutina, krémový sýr v lednici zkrátka nesmí chybět :)
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.