Rychle / jednoduše / zdravě

Domácí krémový sýr - zcela jednoduchá příprava

Vyrobit si krémový sýr doma? A nebude to složité? Co všechno na to budu potřebovat? Toto Vás možná napadlo. Mrkněte ale, jak snadné to je ...
Domácí Lučina

Používám ho často a hodně. Výhodou domácí přípravy je jednoznačně možnost ovlivnit kvalitu vstupních surovin, čerstvost, chuť a cena ...

Budete potřebovat

  • 1 velký kelímek bílého jogurtu ( 400 - 500g dle značky)
  • 1 běžný kelímek zakysané smetany
  • Sůl
  • Větší misku, sítko, jemnou látku

Postup

  1. Do větší misky vyklopte jogurt a zakysanou smetanu. Dle chuti osolte a promíchejte.
  2. Nalijte do sítka vyloženého plátýnkem a nechte přes noc odkapat syrovátku. Já používám tuto praktickou sadu na výrobu domácího sýra

Vzniklý krémový sýr můžete ihned použít stejně jako žervé nebo lučinu:

  • jen tak na pečivo
  • jako základ dalších pomazánek (výborná je třeba TUŇÁKOVÁ)
  • s česnekem a zelenými bylinkami k bramborám na loupačku
  • ke zjemnění různých omáček na těstoviny. Jednoduchá a chutná je třeba tato RAJČATOVÁ
  • pro přípravu různých krémů do moučníků (stačí vynechat sůl)

U nás doma už zaběhlá rutina, krémový sýr v lednici zkrátka nesmí chybět :)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Lučina recept
 
Domácí přírodní sýr
 
Zdravé pomazánky
 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Jana
Parádní, tohle určitě zkusím. Jak dlouho vám tento sýr vydrží v lednici? Děkuji
Jaja
Dobrý den, také by mě zajímalo jak dlouho sýr vydrží v lednici? Chci vyzkoušet pro dcerku ,děkuji.
Pája
Vykapaný jogurt (i zakysanou smetanu) používám často. Solím až po vykapání. Syrovátka je také dobrá, když v ní je sůl, musí se vylít. Vykapaný jogurt je skvělý základ různých pomazánek i sladkých krémů do moučníků. Trvanlivost je bohužel krátká, déle než tři dny v lednici raději neriskujte.
Evjanka
Tento recept jsem kdysi dávno našla jako domácí lučinu, minulý týden stejný recept jako pomazánkové máslo a teď jako krémový sýr. Pořád stejný recept a 3 názvy 😂 Takže 3v1 😂 Ale chuť je vynikající 👍
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?