Recept

Domácí kedlubnové chipsy

Kedlubna. To je takový vděčný zeleninový univerzál. Vyrobíte z ní kedlubnové zelí, polévku, placičky, můžete ji plnit, použít jako základ na lasagne a vyrobit z ní třeba i chipsy. Jsou báječné!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Rovnou upozorňuji, že pokud plánujete párty pro 10 lidí a chcete je ohromit “něčím novým” a zvolíte kedlubnové chipsy, tak to není nejlepší nápad. Potřebovali byste tak 15 plechů 🙂

Tento recept se ale skvěle hodí, když chcete připravit “nějaké zobání” pro 2, zrovnatak se ale hodí, když chcete tvořit s dětmi a seznámit je zábavnou formou s touto zeleninou. Z kedlubnové polévky pravděpodobně skákat radostí nebudou, křupavé lupínky by však mohly zaujmout 🙂

 Potřebujete

1 plech lupínků = 1 střední kedlubna

  • Kedlubnu
  • Olivový olej
  • Sůl, kari koření (nebo jiné)
  • Pečící papír

Postup

  1. Kedlubnu oloupu, překrojím napůl a nakrájím na slabé plátky. Důležité je, aby všechny plátky měly stejnou tloušťku. Někdo používá speciální krouhač.
  2. Plátky pak dám do uzavíratelné dózy, pokapu olivovým olejem, ochutím solí, lehce kari kořením. Dózu zavřu a pořádně protřepu, aby se každý lupínek obalil.
  3. Lupínky pak vyskládám na plech vyložený pečícím papírem. Neměly by se překrývat.
  4. Mně se osvědčilo péct na 160 stupňů asi 40 minut.

Některé recepty doporučují péct na 200 stupňů po dobu 15 minut, podle mě se ale tímto způsobem lupínky spíše spálí a nejsou křupavé. Vyzkoušejte, který způsob bude vaší troubě vyhovovat.

Dají se dokonce koupit i speciální děrované pláty do trouby určené k pečení zeleninových lupínků zcela bez oleje.

Skvělý způsob, jak si pohrát s kedlubnou a dát si zároveň něco zdravého na zub 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...