Ano, můžete koupit v obchodě kilový pytlík hranolků do trouby, stejně jsou ale předsmažené v bůhvíjakém oleji a chuti těch domácích se ani náhodou nevyrovnají. Domácí jsou prostě …domácí 🙂
K hranolkám je vhodné dětem atraktivně nakrájet zeleninu. My jsme k hranolkám udělali ještě malé okurkové hranolky 🙂
Děti si hranolky mohou namáčet nejlépe do domácího kečupu. Pokud kečup kupujete, tak sledujte, aby byl bez konzervantů a zbytečných přísad. Vodítkem kvality kečupu je rovněž údaj, kolik gramů rajčat bylo potřeba na výrobu 100g kečupu. Běžně se prodávají kečupy s hodnotou 165g rajčat na 100g kečupu, lze sehnat i kečup, který obsahuje přes 300g rajčat na 100g kečupu (Otma). Určitě neuděláte chybu koupí kečupu kvality BIO, nevýhodou je však vyšší cena.
Hranolky je dobré také namáčet do smetanového dresingu vyrobeného z kysané smetany, můžete do něj nastrouhat najemno sýr a přidat oblíbené bylinky.
Všechny odkrojky a zbytky, které vznikly z vykrajování hranolků můžete využít na další jídla – do polévky, na bramborovou kaši, na bramborové placky apod. 🙂
Sdílet recept myšičky na: