Ingredience
- 1 balení čerstvého smetanového sýra (dle preferencí je možné zvolit tučnou nebo naopak nízkotučnou variantu)
 
- 2 hrsti na drobno nasekané rukoly
 
- 2 stroužky prolisovaného česneku
 
- Trochu olivového oleje
 
- Sůl, pepř
 
 Postup
- Čerstvý smetanový sýr rozmíchám v misce lžičkou a přidám do něj na drobno posekanou rukolu.
 
- Ochutím česnekem, solí, pepřem a olivovým olejem.
 
Tuto pomazánku si ráda mažu třeba na tento domácí špaldový celozrnný chléb z domácí pekárny.
>☝️Chuťově zajímavou verzí česnekové pomazánky je také brynzová česneková s lahůdkovou cibulkou.🐭
Jak se říká, česnek může každé jídlo jen vylepšit. Pomazánku obzvlášť. 🙂