Ingredience
- 500 g mletého krůtího masa (můžete si sami umlít nebo koupit mleté od farmáře)
- 250 g krátce povařené a nasekané brokolice
- 1 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička hořčice
- Koření na dochucení (sůl, pepř, někdy dám trochu sypkého zeleninového bujónu nebo sušené bylinky)
Postup
- Brokolici rozeberu na růžičky, opláchnu a krátce povařím ve vodě tak, aby změkla, ale zůstala stále hezky zelená a pevná. Pak ji rozsekám na velmi jemno.
- Smíchám maso, brokolici, přidám vejce, česnek cibuli. Když je čas a chuť, je výborné cibuli předem orestovat do zlatova.
- Směs ochutím solí, pepřem, přidám lžičku hořčice a případně další bylinky dle chuti.
- Formu vyložím pečícím papírem, naplním směsí a peču asi na 190 stupňů do zlatova. Podle situace a velikosti sekané 45 - 60 minut.
☝️Další nápad s mletým masem? Co třeba zkusit tuto gulášovku s bio hovězím mletým masem a červenou paprikou.🙂
Ať se vám recept povede!🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.