Na tento recept si vzpomenu vždy, když mi zbyde pár uvařených brambor. Pak už jen stačí sáhnout do zásob pro tuňáka naloženého v oleji, z mrazáku vytáhnout kukuřici a do 15 minut je jídlo na stole. Placky chutnají dobře i studené, hodí se i jako jídlo do krabičky na výlet.
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení
Jako první si zajistěte uvařené brambory. Nejlepší jsou vařené ve slupce, vychlazené. Využít můžete ale i uvařené brambory, co zbyly…
Přidejte tuňáka, povolenou mraženou kukuřici, na drobno nakrájenou cibulku a bramborový škrob.
Ochuťte solí, pepřem a dle chuti můžete přidat i oblíbené koření. Já do placek rádá dávám kurkumu, protože zajistí super barvu…
Hmotu dobře propracujte, aby byla kompaktní. Tvořte menší placky a opečte je do zlatova z obou stran na nepřilnavé pánvi potřené přepuštěným máslem Ghí.
Nakládaného tuňáka vždy vybírejte co nejkvalitnějšího. Je to znát na jeho barvě, chuti i vůni. U nás doma je jedničkou Calvo. Doporučuji vám mrknout na jejich web https://calvo.cz/, kde se můžete dočíst velmi zajímavý příběh této značky a ověřit si zodpovědný proces výroby tohoto produktu.
Placky ráda opékám na přepušténém másle Ghí ze 2 důvodů. Máslo Ghí má skvělou chuť a dodá při opékání plackám další šmrnc navíc. Narozdíl od některých rostlinných olejů je Ghí tepelně stabilní a má vysoký kouřový bod. To znamená, že se nepřepaluje a nevznikají zbytečné toxické látky.
Sdílet recept myšičky na:
Jedna odpověď
jsou moc dobré