Recept

Bramboráčky s ovesnými vločkami a tvarohovo-povidlovou omáčkou

Úžasné křupravé bramboráčky, na jejichž přípravu nebudete potřebovat ani lžíci bílé mouky. A zkombinovat tradiční aromatickou chuť bramboráků s povidly je fakt dobrý nápad.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Abychom dosáhli ideální konzistence směsi na bramboráky, používá se běžně na dohuštění klasická bílá mouka. Té je ale všude nadbytek, proto je dobré hledat cesty, čím ji i v obyčejných receptech nahradit tak, aby chuť zůstala “tradiční”. Ideální volbou jsou ovesné vločky, které mají, kromě již zmíněné zahušťovací schopnosti, výborné nutriční vlastnosti. Nejraději ze všeho používám ovesné vločky jemné Emco asi na milion způsobů. Hodí se skvěle do pomazánek, různých zeleninových placiček, do zeleninových krémů, vyrábím z nich i knedlíčky do polévky nebo dětem palačinky.

Budete potřebovat

  • 1kg brambor
  • 3 vejce
  • Ovesné vločky jemné Emco (dle potřeby, cca 8 lžic)
  • 3 stroužky česneku
  • Na dochucení: sůl, kmín, majoránka, pepř
  • Olej na opékání (řepkový, kokosový)
  • Na sladkou omáčku: tvaroh, jogurt, povidla (nebo jen povidla a kopeček zakysané smetany)

Postup

  1. Brambory nastrouhejte napůl na hrubo a napůl na jemno.
  2. Přidejte vejce, ochuťte a zahustěte jemnými ovesnými vločkami Emco.
  3. Pořádně propracujte tak, aby vločky nasákly tekutinu a hmota byla kompaktní. Pomohla jsem si holýma rukama.
  4. Na vhodném oleji opékejte dozlatova z obou stran malé bramboráčky a odkládejte je na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný tuk.

Na každý bramboráček naneste doprostřed omáčku z tvarohu, jogurtu a povidel.

Zajímavá kombinace chutí rozhodně překvapí. Je také možné zcela vynechat tvaroh s jogurtem a ovesné bramboráčky jen potřít povidly. Výborné!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...