Recept

Bezpracné rizoto z trouby

Skvělé rizoto z trouby bez námahy, které chutí potěší malé i dospělé.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Přípravu rýže v troubě považuji za super objev. Během minuty máte ingredience v pekáčku a za 35 minut máte hotovou tuto [VÝBORNOU RÝŽI. ](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/ryze-pecena-v-troube-jako%20priloha “VÝBORNOU RÝŽI. “). O level výš ji pak chuťově posunete, když ji připravíte takto [PO MEXICKU](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/pecena-mexicka-ryze-jako-priloha “PO MEXICKU”). Tím to ale nekončí. Postupně jsem si přišla na to, že lze k rýži do pekáčku přidávat na jemno nasekanou zeleninu a vytvořit si tak základ různých rizot. Posledním pokusem je pak toto extra rychlé rizoto s rajčaty a balkánským sýrem. Vše dohromady vytvoří báječnou chuť 🙂

Budete potřebovat

4 porce

  • 1 větší hrnek rýže (300ml, použila jsem kulatozrnnou, rizoto je pak lepivé)
  • 2 hrnky horké vody
  • 3 větší zralá rajčata
  • 1 balení balkánského sýra (menší bloček, můžete dát i sýr parmazánového typu)
  • Olivový olej
  • Bazalku (sušenou nebo čerstvou)
  • Na ochucení rýže – sůl, 3 kuličky nového koření, 3 bobkové listy (nebo můžete použít pytlík s kořením na vývar, který se dá koupit už jako hotový produkt)

Postup

  1. Hrnek vybrané rýže pořádně propláchněte a vsypte do pekáčku.
  2. Přilijte 2 hrnky horké vody.
  3. Přidejte na jemno nasekaná rajčata. Pokud nestojíte o slupku, tak rajčata nejdříve spařte a oloupejte. Nám slupka nevadila 😉
  4. Zakápněte trochou olivového oleje a přidejte bylinky, trochu soli a koření. K rajčatům se výborně hodí bazalka, rýži zas skvěle ochutí bobkový list a nové koření.
  5. Pečte přikryté v troubě asi na 200 stupňů po dobu 30 – 35 minut. Vše se odvíjí od typu rýže. 1. Jakmile je tekutina pryč a rýže měkká, máte hotovo 🙂
  6. Na závěr už jen vmíchejte nastrouhaný balkánský sýr. Můžete místo něj dát i sýr Grana padano.
  7. Pokud bystě chtěli rizoto vláčnější, zřeďte ho ještě trochou tekutiny.

Když nemáte čas stát u plotny a hlídat, co se děje, tak jsou podobné recepty ideální. Pár minut příprav a pak už se to všechno samo … 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...