Rychle / jednoduše / zdravě

"Bananáček" - zdravý domácí nanuk - extra snadná příprava

Chcete vědět, jak se připravuje opravdu zdravý nanuk, který během chvilky zvládne úplně každý?
Nanuk z banánu

Inspiraci na tento zdravý jednoduchý nanuk jsem našla v hobby magazínu.

Tohle je pro mě zase objev! Sama jsem netušila co čekat, když banán poliju čokoládovou polevou, posypu a nechám zmrznout. Výsledek mě překvapil. Dcera dala tomuto mraženému banánu název "Bananáček" a už mu to zůstalo. Je to tak rychlé a jednoduché, že víc už snad být nemůže.

Budete potřebovat

  • Banány (ne přezrálé, lepší jsou ty pevné)
  • Silnější špejle, klacíky, dřívka (nanuk něco váží, obyč špejle není vhodná)
  • Čokoládovou polevu (půl tabulky hořké čokolády s vyšším procentem kakaa a vrchovatá lžička kosového tuku
  • Posypku (dle chuti, fantazie - různé oříšky, pražené vločky, mysli, drobné ovoce, kokos ...)

Postup

  1. Banány překrojte na půlky.
  2. Vpíchněte do každé půlky nějaké dřívko, klacík a položte na talíř vyložený pečicím papírem.
  3. Polijte čokoládovou polevou, kterou jste si vyrobili rozpuštěním hořké čokolády a trošky kokosového oleje.
  4. Ozdobte nejrůznějšími posypkami a dejte zamrazit . Nanuk můžete ochutnat klidně už za půl hodiny, jen nebude úplně zmrzlý.

TIP

Pokud byste hořeli touhou tento dezert vyzkoušet a neměli zrovna kokosový olej, můžete si polevu vyrobit i jinak, kokosový olej je ale zdrojem prospěšných tuků. Když chcete shodit nějaké to kilo a přesto si chcete dopřát dezert, je použití kokosového tuku více než vhodné. Je okamžitým zdrojem energie a neukládá se do zásob.

Jednoduchá příprava, výborná chuť a zdravý výsledek :-)

P.S.: Na 4 porce vám postačí poleva z půlky tabulky čokolády. No a když byste té polevy holt udělali více a trochu zbylo, on se někdo obětuje...

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Mražený banán

Pro tento recept se hodí spíše pevnější banány, než ty hodně zralé.

 
Zdravý banánový nanuk

Domácí čokoládová poleva

 
Domácí nanuk

Stačí jednoduše polít polevou a posypat následně, čím je libo - oříšky, myssli, kokos, sušené ovoce ...

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Hmimed
Yup, that shuold defo do the trick!
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?