Tento recept mám ze stránky, kterou jsem vytrhla z malého sešitu vegetariánských receptů koupeného kdysi v trafice. Doma spousta rajčat, cuket, cibule, tak na něj konečně přišla řada. Základem je zeleninu dobře ochutit a péct na vyšší stupně. Co se týče výběru sýrů, je možné zapojit i jiné, než jen balkánský...
Potřebujete
- Cuketu
- Ve slupce uvařené brambory
- Rajčata
- Cibuli
- Česnek
- Balkánský sýr
- Sůl, pepř, bylinky (bazalka, oregano)
- Olivový olej
- Zelenou petrželku na ozdobu
Postup
- Vychlazené brambory uvařené ve slupce oloupu a nakrájejím na kolečka. Na kolečka nakrájím také rajčata, cuketu a cibuli. Cuketu je potřeba trochu zbavit vody, takže ji buď krátce opeču na pánvi (chutnější) nebo ji alespoň posolím a nechám vypotit.
- Do pekáčku pak už jen postupně skládám brambory, rajčata, cibuli, cuketu a ochuťím solí, pepřem, oreganem nebo bazalkou a posypu na drobno pokrájeným česnekem.
- Navrch rozdrobím nebo nastrouhám balkánský sýr a zakápnu olivovým olejem.
- Peču na 200 stupňů asi 35 minut.
Na talíři zdobím čerstvou kadeřavou nebo hladkolistou petrželkou.
Super nápad, jak zpracovat spoustu zeleniny a vytvořit s minimem práce zdravé jídlo.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.