Rychle / jednoduše / zdravě

Křupavé bagetky zapečené s hermelínem a brusinkovou omáčkou

Jednoduchá a bleskově připravená chuťovka a zajímavá kombinace. Křupavá bagetka, krémový rozpečený sýr a pikantní brusinková omáčka...Žádná nuda! 🙂
Hermelín zapečený v troubě recept

Ingredience

  • Bagetky (použila jsem bio celozrnné)
  • Hermelín (nebo Camembert)
  • Nakládané brusinky nebo brusinková omáčka (prodávají se zavařené v malé skleničce)
  • Olivový olej
  • Citronová šťáva
  • Pepř

 Postup

  1. Bagetky překrojím na půl nebo na větší šikmá kolečka. Dám na plech s pečícím papírem. Bagetku pokapu olivovým olejem, potřu brusinkami a obložím kousky hermelínu.
  2. Dám péct do dostatečně vyhřáté trouby na 190 stupňů do křupava nebo tak, aby byl sýr středně rozpečený. Může to trvat asi tak 10 minut.
  3. Mezitím si připravím omáčku, kterou pak pokapu sýr. Brusinky jen jednoduše dostatečně opepřím a naředím citronovou šťávou. To zvýrazní jejich chuť.
  4. Bagetky vytáhnu z trouby, servíruji teplé. Každý si pak u stolu zakápne sýr brusinkovou omáčkou podle chuti. Hotovo!!

☝️Co ještě se dá naložit na křupavou bagetku? Třeba tato pikantní rajčatová směs

Tak šup zapnout troubu.😀

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Hermelín recept
 
Hermelín recept
 
Brusinky recept

Peču na 190 stupňů asi 10 minut. Záleží na velikosti bagetek, na sýru. Bagetka musí být křupavá a sýr rozpečený.

 
Nakládané brusinky recept

Omáčka z nakládaných brusinek nebo brusinkového džemu, citronové šťávy a pepře.

 
Hermelín zapečený v troubě recept

Pikantní brusinková omáčka ve spojení s rozpečeným hermelínem. Zajímavá a atraktivní kombinace!🙂

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?