Ingredience
- Bagetky (použila jsem bio celozrnné)
- Hermelín (nebo Camembert)
- Nakládané brusinky nebo brusinková omáčka (prodávají se zavařené v malé skleničce)
- Olivový olej
- Citronová šťáva
- Pepř
Postup
- Bagetky překrojím na půl nebo na větší šikmá kolečka. Dám na plech s pečícím papírem. Bagetku pokapu olivovým olejem, potřu brusinkami a obložím kousky hermelínu.
- Dám péct do dostatečně vyhřáté trouby na 190 stupňů do křupava nebo tak, aby byl sýr středně rozpečený. Může to trvat asi tak 10 minut.
- Mezitím si připravím omáčku, kterou pak pokapu sýr. Brusinky jen jednoduše dostatečně opepřím a naředím citronovou šťávou. To zvýrazní jejich chuť.
- Bagetky vytáhnu z trouby, servíruji teplé. Každý si pak u stolu zakápne sýr brusinkovou omáčkou podle chuti. Hotovo!!
☝️Co ještě se dá naložit na křupavou bagetku? Třeba tato pikantní rajčatová směs
Tak šup zapnout troubu.😀
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.