Zeleno-zelený zeleninový krém

09.11.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Krémové zeleninové polévky na milion způsobů téměř nikdy nezklamou. Tentorkát jsem v obchodě sáhla po brokolici. Nebyla ale moc velká, ještě to něco chtělo. To něco jsem našla v mrazáku. Listový špenát, který mám v zásobě téměř vždy. Výborná jednoduchá kombinace a vyškrabané talíře. Navíc s opečenými chlebovými krutony. To nemůže urazit :-)

Budete potřebovat

Postup

  1. Cibulku orestujte na olivovém oleji, zaprašte 2 lžícemi mouky, případně ovesnýi vločkami a chvíli míchejte.
  2. Zalijte částí vlažného zeleninového vývaru a hned přidejte na růžičky rozebranou brokolici a listový špenát.
  3. Ochuťte trochou soli, můžete přidat "hotový" pytlíček s kořením na vývar (nové koření, pepř, bobkový list, sušená cibule)
  4. Dolijte zbytek vývaru tak, aby zelenina byla tak akorát ponořená.
  5. Vařte do změknutí brokolice, na závěr vyjměte koření a rozmixujte do hladka. V případě potřeby lze polévku trochu dohustit jáhlovými vločkami, 2 minutky povařit a rozmixovat.
  6. Na závěr zjemněte zakysanou smetanou a podávejte s opečenými chlebovými krutony.