Zeleninová polévka – kdykoliv hned hotová

16.12.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tuto polévku jsem před nedávnem uvařila, když klasicky doma nic moc nebylo a byla chuť na něco teplého do žaludku :-) Je velmi snadná a rychlá ...Od té doby dělám tuto polévku, když není čas, ingredience jsou na ni vždy ...

Budete potřebovat

Postup

  1. Do hrnce dejte vařit cca 1,5l vody.
  2. Do vroucí vody vhoďte mraženou směs „polévková exclusive“. Ta je jedinečná v tom, že je zelenina nakrájená na malé kostičky a obsahuje hodně voňavé petržele.
  3. Ochuťte zeleninovým BIO bujónem, popř. trochou soli.
  4. Vařte 10 minut.
  5. Odstavte z plotny a přidejte kuskus. Ten se nevaří, jen ho v polévce necháte alespoň 5 minut bobtnat a můžete podávat.
  6. Na talíři zakápněte trochou panenského olivového oleje pro dodání "zdravých tuků".

Jestli řešíte, zda je mražená zelenina vůbec zdravá, buďte bez obav. Mražená zelenina prochází výrobním procesem, který má přesně daná pravidla. Zelenina musí být před zamražením zcela čerstvá. Pak už její kvalitu může snížit jen to, jak s ní nakládají v daném supermarketu. Měla by se uvnitř balíčku sypat a neobsahovat ztvrdlé hroudy, které poukazují na to, že už někde mohla rozmrznout.

Samozřejmě nic nenahradí klasický poctivý vývar, ale co když nemáte čerstvou zeleninu a čas? Tak si můžete takto jednoduše poradit. Velkou výhodou této polévky je to, že nic neškrábete, nestrouháte, nekrájíte, žádný nepořádek nevyrobíte.