Zelené fazolové lusky s tempehem a celozrnným bulgurem

12.04.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Zapomeňte na rozvařené fazolové lusky ze školní jídelny a připravte si je šmrncovně :) Když budou dobře ochucené, šťavnaté a křehké, máte výbornou přílohu nebo základ rychlého zdravého jídla.

Budete potřebovat (2 - 3 porce)

Postup

  1. Nejdříve si připravte bulgur podle návodu na obalu. Jeho příprava je jednoduchá, pracuje se s ním podobně jako s rýží.
  2. A teď fazolky. Na pánvi nechte rozehřát tuk, přidejte fazolky a na malé kostičky nakrájený temeph. Ochuťte solí, pepřem a restujte pár minut. Tempeh je hotový výrobek, není třeba jej dlouho upravovat. Fazolky vyžadují také jen krátkou úpravu. Můžete je restovat, blanšírovat, nebo kráce podusit a dopřát jim klidně více šťavnatosti.
  3. Ke konci ochuťte česnekem, minutku promíchejte a hotovo! Na talíři zakápněte extra panenským olivovým olejem.

Jednoduché rychlé jídlo, které obsahuje bílkoviny, komplexní sacharidy, tuky i dostatek vlákniny :)