Zdravá rajčatovo sýrová omáčka na těstoviny

19.05.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tato báječná omáčka vznikla náhodou, kdy jsem chystala večeři pro rodinu. Na poslední chvíli jsem připravená čerstvá rajčata zaměnila za ta sekaná v konzervě, která obsahují více tekutiny, proto bylo potřeba omáčku zahustit. Zvolila jsem tedy jemné ovesné vločky, které jsou u mě v kuchyni nepostradatelným pomocníkem :)

Kombinace rajčat, smetanového sýra, vloček a petržele je jednoduše geniální.

Budete potřebovat

Postup

  1. Cibuli orestujte na oleji
  2. Přilijte 2 plechovky sekaných rajčat. Když jsem měla celá rajčata, projela jsem je krátce v sekáčku.
  3. Ochuťte, přidejte petržel a nechte 5 minut provařit.
  4. Přisypte asi 5 lžic jemných ovesných vloček. Ty omáčku krásně zahustí tím, že pojmou "přebytečnou" tekutinu z rajčat. Takto vařte pár minut.
  5. Na závěr vmíchejte a nechte rozpustit kostičku přírodního sýra.

Podávejte s oblíbenými těstovinami.

TIPY