Zázvorová polévka s kari

23.02.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

V orientální kuchyni se čerstvý zázvor s oblibou používá jako "čerstvé koření". Kromě toho, že jídlu dodá říz a specifickou chuť, má z nutričního i zdravotního pohledu spoustu benefitů.

Pokud tedy doma máte doma zázvor, kari a kořenovou zeleninu, můžete mít za chvíli hotovo.

Potřebujete

Postup

  1. Ukrojím kousek zázvoru, oškrábáním ho zbavím slupky a nakrájím na kousky. Ty pak krátce orestuji na tuku.
  2. Přidám porék a krátce orestuji. Přisypu dle chuti koření curry, krátce promíchám a přidám nakrájenou kořenovou zeleninu a bramboru.
  3. Zaliju vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Vařím do změknutí zeleniny asi 15 minut a pak rozmixuji do hladka.
  4. Ke konci zjemním trochou smetany nebo kokosovým mlékem.

> Kari koření můžete využít také v tomto rychlém receptu z pánve na květák s cuketou na kari

Zázvorový čaj všichni známe, tato pikantní polévka je další skvělý způsob, jak čerstvý zázvor využít.