Zapečené žampiony plněné krémovým sýrem a pestem

18.03.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Žampiony jsou k dispozici po celý rok a je možné je plnit, čím vás napadne. Od zeleniny přes maso, až po různé druhy obilovin a sýrů. Tato verze je s mojí oblíbenou ricottou.

Ricotta je běžně dostupný italský syrovátkový sýr jemné chuti, který se skvěle hodí jako náplň na mnoho způsobů. Ať už na sladko do moučníků nebo na slano k zapékání. Její výhodou je vysoký obsah bílkovin, přitom lehká stravitelnost.

Budete potřebovat (3 porce)

Postup

  1. Žampiony omyjte, očistěte, v případě potřeby dejte pryč slupku, a nožíkem vykrojte nohu tak, aby v kloboučku vzniklo místo na náplň.
  2. Smíchejte ricottu nebo jiný krémový sýr s pestem, přidejte nastrouhaný tvrdý zrající sýr a promíchejte.
  3. Žampiony naskládejte do pekáčku a pomocí lžičky naplňte kloboučky.
  4. Zakápněte olivovým olejem a pečte na 200 stupňů podle velikosti žampionů asi 30 minut.

Rychlé, snadné, šťavnaté, výborné!