Zadělávaná zelenina s kuřecím masem

10.11.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tepelně upravená zelenina má své podstatné místo ve zdravém jídelníčku jak dětí, tak dospělých. Někdy stačí "obyčejná" nad párou upravená brokolice či orestovaná kukuřice, pokud ale máte zájem o sytější jídlo, zkuste tento recept. Mrkněte také na tuto výbornou [alternativní variantu](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/zadelavana-zelenina-s%20tempehem "alternativní variantu"):)

Budete potřebovat

Postup

  1. Zeleninu spolu s masem orestujte na olivovém oleji.
  2. Ochuťte podle toho, pro koho je recept určen. Malým dětem ochuťte třeba jen trochou soli, kmínem a zelenými bylinkami. Pro dospělé je chutné přidat ke směsi třeba trochu koření na zeleninu či maso. Já jsem jednou dala směs koření Ratatouille, ta je tedy ale trochu pálivá ...
  3. Maso a zeleninu podlijte trochou vody, pokud je tedy třeba, a duste pod pokličkou. Duste jen krátce, aby zelenina zůstala pevná, tzv. na skus. Zadělávat ublemcanou hmotu už by pravděpodobně nebylo ani hezké, ani dobré :)
  4. Pokud směs nemá dost tekutiny, ještě ji trochu podlijte vodou, přidejte kousek másla a zaprašte jakoukoliv moukou, v dnešní době existuje mnoho druhů, které je možné využívat právě pro tyto účely. Jahelná mouka, cizrnová, Hraška, rýžová mouka ...
  5. Stačí jen zahustit tekutinu, která je u masa a zeleniny, tím zelenina získá novou chuť.

TIP

Pro rychlou variantu tohoto receptu můžete využít i mraženou zeleninu. Nebo kombinaci čerstvé a mražené. Třeba hrášek či fazolové lusky nejsou běžně poruce, papriky zas ano ...