Výživná pomazánka skvělá do sendvičů

28.06.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Dát do sendviče plátek šunky a sýra je sice klasika, která však může být docela "suchá".🙂

Lepší je, když je sendvič pořádně vláčný a šťavnatý. A ještě lepší je, když je pevný, dobře se jí a nic z něj neteče.

To zajistí domácí pomazánky, které však musí mít tuhou konzistenci. Jednu takovou dělám z vajec a sýra cottage. Pro obohacení do ní přidávám ještě loupaná drcená konopná semínka. Mají příjemnou neutrální chuť, která k těmto ingrediencím skvěle sedne.

Konopná semínka kromě toho přidávám také do snídaňových kaší, salátů či různých energetických raw kuliček. Jsou skvělým zdrojem zdravých tuků.

 Ingredience na 1 misku

Do tohoto základu je pak možné dle chuti přidat trošku hořčice, křenu, stroužek česneku, nasekanou jarní cibulku či bylinky.

 Postup

  1. Vejce uvařím na tvrdo a nechám vychladnout. Pak je buď protlačím přes mřížku, aby byly kousky co nejmenší, nebo je nastrouhám.
  2. Vejce smíchám se sýrem cottage. Používám takový, který je více tuhý, mazlavý a neplave ve smetaně. Pokud by v kelímku nějaká tekutina byla, tak ji do pomazánky nedám.
  3. Přidám drcená konopná semínka a dochutím tak, aby pomazánka měla šmrnc. Někdy dám i špetku kurkumy.
  4. Pomazánku dám vychladit do lednice a pak ji namažu na plátky sendvičového chleba. Obložím plátky okurky a přidám listy salátu. Hotovo!

> ☝️ Vyzkoušejte také tento výživný a šťavnatý link

Ať se vám sendviče povedou a ať vám pěkně drží pohromadě. 🙂