Vylepšená budapešťská pomazánka

22.07.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Variace na známou pomazánku.Chuť červené papriky, tvarohu, cibulky a nakládané kapie je jedinečná. Sýr [cottage](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/cottage-syr "cottage") spolu se zeleninou zajistí zajímavou strukturu pomazánky. Zcela jsem vynechala máslo, pro dodání zdravých nenasycených tuků jsem na závěr přikápla olivový olej.

Budete potřebovat

(větší množství pomazánky)

Postup

  1. Nakládanou papriku překrájejte na menší kousky.
  2. Čerstvou papriku nakrájejte na drobné kostičky.
  3. Jarní cibulku i s natí nakrájejte na jemná kolečka.
  4. Tvaroh rozmíchejte se sýrem cottage, ochuťte červenou paprikou a trochou soli.
  5. Důkladně spojte s nakrájenou zeleninou a trochou olivového oleje extra virgine.

Pro děti

Tato pomazánka může chutnat i malým dětem, u nás fungovalo vyřadit cibulku a čerstvou papriku. Oblíbená je na křehkých zeleninových chlebech Knuspi.

TIP

Budapešťská pomazánka nemusí být jen pomazánkou, výborná je jako doplněk k bramborám na loupačku ...