Výborný makovec z celého máku

22.09.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Zase jsem se pustila do svého pečícího experimentování, které dopadlo skvěle. Rozhodla jsem se pro kombinaci celého máku, pohankové mouky a kefíru ...Pohankovou mouku kupuji pravidelně a používám ji hlavně při pečení moučníků a při přípravě PALAČINEK

Celý mák je v moučníku geniální záležitostí. Nejen, že mu to tam sluší, ale i pěkně křupe, no musíte zkusit ;-)

Budete potřebovat

1 klasický hrnek, můj měl 270ml

Postup

  1. Ušlehejte vejce s cukrem (sladidlem) a přidejte olej.
  2. Vmíchejte obě mouky, kefír, prášek do pečiva a celý mák.
  3. Vlijte na vymazaný a vysypaný plech, pečte asi na 180 stupňů do suché špejle, max. tak 30 minut.
  4. Až moučník trochu vychladne, potřete jej povidly nebo džemem a posypte strouhaným kokosem.

Ať se Vám povede! :-)