13.01.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Klasickou přílohu je vhodné občas zaměnit za zeleninu. V tomto případě to jsou opečené kapustičky. Našla jsem si způsob přípravy, který jim dodává šmrnc. Nemusíte se tak obávat kapustového zeleného cosi, jak občas dušení kapustiček může dopadnout :-)
Kapustičky by měly být měkké, šťavnaté, ale zároveň pevné na skus, na povrchu však příjemně opečené. Zkrátka chutnají úplně jinak, než v nějaké dušené zelenině ...
Oproti bramborové kaši mají kapustičky více vlákniny a nižší glykemický index. Vydržíte déle sytí a ještě máte splněnou porci zeleniny.
Jak vidíte na fotce, kapustičky jsem použila jako přílohu k rybě. Někdy dělám přírodní dušenou, tentokrát jsem rybí filet obalila jenom v polentě bez vajec a mouky a krátce opekla na pánvi z obou stran.
V rámci cesty za zdravím či pěknou postavou je zásadní přemýšlet nad tím, kolik, v kolik a jakých příloh jíme :-)