Výborná maminčina bramboračka

09.02.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Bramboračka je velmi vděčné a rychlé jídlo. Její příprava je snadná a když na to přijde, nemusíte připravovat další chod, protože je sytá ...

Přesné množství jednotlivých ingrediencí není zapotřebí znát, záleží, jak velké množství polévky budete dělat.

Budete potřebovat

(na větší množství polévky)

Postup

  1. Půlku zeleniny - Mrkev, petržel a celer si nakrájejte na kolečka nebo nudličky. Druhou půlku zeleniny nasekejte na jemno a tuto část jemné zeleniny budete do polévky přidávat až 10 minut před koncem varu. Samozřejmě můžete dát všechnu zeleninu hned na začátku, ale my jsme si to zvykli dělat takto, aby část zeleniny zůstala více "čerstvá"
  2. V hrnci si rozpusťte olivový olej a máslo a první část hrubší zeleniny orestujte.
  3. Zaprašte ji moukou, promíchejte, mouka se může odspoda trochu chytat, nevadí, dál míchejte ...Tímto způsobem polévku zvýrazníte a zároveň zahustíte.
  4. Zalijte přiměřeným množstvím vody, přidejte 3 kuličky nového koření, pár kuliček pepře, 3 bobkové listy.
  5. Do polévky v tuto chvíli přidejte na malé kostičky nakrájené brambory a ochuťte solí, solčankou, popř. trochou nějakého BIO bujónu a vařte cca 7 minut. Když je polévka moc hustá, dolijte vodou.
  6. Teď přidejte na jemno nasekanou další zeleninu, která tak v polévce zůstane kratší dobu a bude „čerstvější“.
  7. Vařte do změknutí brambor a zeleniny a na závěr dochuťte bohatě majoránkou a česnekem. Množství česneku uzpůsobte podle toho, pro koho polévku děláte.
  8. Když je polévka uvařená, posypte ji na jemno nasekanou čerstvou petrželkou.

TIP

U nás doma je tato polévka favoritem, dceři ji ještě před podáváním malinko promačkám vidličkou, aby se jí lépe jedla ...

Dobrou chuť!