Vločky na cibulce s baby špenátem a parmazánem jako zdravá slaná snídaně

02.11.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Na 1 porci budete potřebovat

Postup

  1. Cibulku nakrájejte na jemno a orestujte na lžičce oleje nebo másle Ghí.
  2. Přidejte 4 vrchovaté lžíce vloček a zalijte vodou nebo vývarem.
  3. Ochuťte, vhoďte baby špenát a pár minut povařte. V případě potřeby přidejte trochu tekutiny.
  4. Na závěr vsypte nastrouhaný sýr, promíchejte a odstavte "z plotny"

TIPY

Jaký olej koupit?

Pokud se rozhodnete koupit si domů nějaký méně tradiční lisovaný olej za studena, kterým můžete obohacovat jakékoliv jídlo jak sobě, tak i dětem (velmi doporučuji), vždy raději kupujte menší lahvičky olejů (250 - 500 ml), které budou v tmavých lahvích. Nadále je uchovávejte spíše v chladu a temnu a nenechávejte je dlouho otevřené kvůli nežádoucímu přístupu vzduchu. Druhy olejů střídejte, na základě chuti si časem najdete své stálice. K sehnání je olej sezamový, mandlový, dýňový, avokádový, z vlašských ořechlů, makový, konopný a mnoho dalších.

Vločky na slano jsou výbornou alternativou slaných snídaní, které mohou podpořit zdraví. A je jen na nás, jak je pojmeme. Z kaše nevábné barvy a konzistence může být talíř plní zdraví, který hraje barvami, je ozdobený sýrem, pepřem, kapkami oleje a semínky :)