Přirozeně hustá vločková polévka se zeleninou

21.02.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Vločková polévka je taková stará známá klasika, kterou lze potkat v mnoha podobách.

Mně se zalíbila její výživnější a pestřejší varianta, která obsahuje více druhů zeleniny a vejce.

Pro chuť polévky je zde zásadní, že se vejce orestuje spolu s cibulí a vločkami hned v základu...

Ovesné vločky rozhodně patří do zdravého jídelníčku. Dají se koupit i v bezlepkové variantě. Je dobré je zapojit nejen při snídaních, ale i do placiček, palačinek nebo polévek.🙂

 Ingredience

 Postup

  1. Na přepuštěném másle nebo oleji nechám zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidám ovesné vločky a společně s cibulí je orestuji, až se trochu rozvoní.
  2. Mezi orestované vločky s cibulí rozklepnu 1 vejce, promíchám a nechám ho zdrcnout.
  3. Zaliju vodou a vsypu na drobno nakrájenou nebo nasekanou zeleninu. Druhy je možné střídat podle sezóny a chuti. Polévka se zvládne jen s mrkví, vynikající je však také s brokolicí, kapustou, pórkem, květákem, vše musí být nasekané na drobno)
  4. Ochutím solí, pepřem a polévkovým kořením. Vařím na mírném stupni minimálně 20 minut. Záleží na typu vloček. Hotovo!

 TIP

Jako polévkové koření doporučuji směs Nesoldík. Polévce dodá jedinečnou chuť a barvičku. Jen pozor, aby vám neujela ruka. Méně je více...🙂

> ☝️Co dalšího podniknout s ovesnými vločkami? Vyzkoušejte palačinky z ovesných vloček.🙂