03.07.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Já mám to štěstí, že můj muž sní vše, co mu připravím, a to včetně bezmasých či extra zdravých receptů. Dokážu si ale představit „nadšení“ ve tvářích některých chlapů poté, co jim jejich drahá oznámí, že k obědu bude pohanka :) Pokud navíc pohanku neumíte správně připravit, tak tím mnohé opravdu neohromíte. Co když se ale jedná o recept s pohankou, který obsahuje cibuli, česnek, kousek toho masa, vymaštěný pekáček pěkně tradičně sádlem, to by doma mohlo projít, co myslíte? :)
(4 porce)
Jako příloha se doporučuje kysané zelí.
Že je kysané zelí opravdovým zázrakem ze sudu, na tom se shodnou snad všichni. Kysané zelí obsahuje velké množství hodnotných bioaktivních látek - bakterie kyseliny mléčné, vitamíny skupiny B, vitamíny C a K, minerály a enzymy. Zlepšuje obranyschopnost organismu, aktivuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím, posiluje organismus proti infekcím. Pokud si ho navíc připravíte spolu s cibulí a křenem, bacily jistě půjdou o dům dál :)
Dobrou chuť!