Vafle ze zakysané smetany - jednoduché, rychlé, vláčné

10.07.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Není vafle jako vafle. Chce to ten správný recept. A když je navíc jednoduchý, o to lépe. Během chvíle pak můžete vykouzlit královskou sladkou snídani. Pak už je jen na Vás, zda to zazdíte nutellou nebo se rozhodnete pro zdravější variantu a doladíte vafle poctivým jogurtem a sezonním ovocem.

Budete potřebovat

1 hrnek = 250ml

Postup

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem a máslem.
  2. Přidejte všechny ostatní ingredience a vyšlehejte hutné nadýchané těsto.
  3. Pokud je třeba, vaflovač mašlovačkou vytřete vhodným tukem, třeba kokosovým, a dle velikosti formy pomocí lžíce vlijte těsto. Já dávám na každou čtvercovou vafli 2 lžíce těsta.
  4. Pak už jen potírejte a zdobte, čím jen chcete. Bohatě stačí selský jogurt ochucený lžičkou domácí zavařeniny a libovolné ovoce.

TIP

Vafle můžete udělat jako čistě celozrnné nebo napůl bezlepkové. Druhá varianta je vhodnější pro menší děti nebo lidi, kteří celozrnnou mouku z jakéhokoliv důvodu nemohou. V prodejnách zdravé výživy můžete sehnat celou řadu bezlepkových mouk - kukuřičnou, jáhlovou, pohankovou apod.