07.11.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Když někde narazím na dobrá povidla, hned vím, co s nimi :-)
Povidla kupuji od různých značek, ve sklenici, samozřejmě bez konzervantů. Stačí si přečíst složení.
A pokud máte to štěstí, že máte domácí, tak není co řešit.
Moučník lze udělat do kulaté formy nebo na menší plech. Já jsem si pořídila menší nepřilnavý plech cca 20x30 cm.
Na Těsto
Na tvarohovou náplň
Dále povidla dle chuti. Pokud jsou tuhá, rozmíchejte je s trochou vody.
V jiných podobných receptech se v těstě i tvarohové náplni cukru vyskytuje obvykle více. Já ale doporučuji množství ubírat vždy dle typu receptu na hranici, která stále bude chutnat. Vaničkový tvaroh nebývá tak kyselý jako klasický, proto 2 bio vanilkové cukry bohatě stačí. Případně vanilkový extrakt a lžíce medu.
Chuť moučníku není třeba vždy dohánět cukrem, ale lze zakomponovat jablka, rozinky, melasu, skořici, vanilkový či mandlový extrakt.