Tuňáková pomazánka s uzeným tofu a mrkví

10.12.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Při přípravě pomazánek mám ráda jednoduchost. Není třeba ingredience překombinovávat. Proto ráda připravuji pomazánku buď tuňákovou, vajíčkovou nebo čistě rostlinnou z tofu a mrkve.🙂

Občas je ale lepší odsunout princip "buď a nebo" stranou a těšit se z výsledku, který chutná.🙂

Kombinace tofu, vajec a tuňáka zajistí pomazánce dostatek bílkovin a sytost.

 Ingredience

 Postup

  1. Vejce uvařím na tvrdo. Mrkev nastrouhám na drobno. Mrkev orestuji na pánvi na oleji nebo na přepuštěném másle.
  2. Tyčovým mixérem rozmixuji ve vyšší nádobě tofu spolu s trochou olivového oleje do hladké pasty.
  3. Tuňáka sliju, olej nepoužívám. Ve střední míse ho rozmačkám vidličkou na kaši. Přidám nastrouhaná nebo na drobno posekaná vejce, orestovanou mrkev a pastu z uzeného tofu.
  4. Dochutím solí, pepřem a malým množstvím hořčice. Nedávám více než lžičku, aby hořčice příliš neovlivnila chuť. Doladím citronovou šťávou a čtvrt lžičkou kurkumy. Kurkuma dodá pomazánce krásnou barvu. Hotovo!

 TIPY

Jak se dá ještě použít uzené tofu? Doporučuji vyzkoušet noky se zelím a uzeným tofu.

Ať se vám to povede!🙂