Topinky s pikantní avokádovou pomazánkou

13.09.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Avokádo jsem si koupila již zralé "ready to eat", takže jsem ho hned mohla použít a bylo krásně měkké. Sušené chilli papričky jsem si tedy přivezla z Kréty, ale česnek a cibuli mám od místního farmáře.

Na 1 porci potřebujete

 Postup

  1. Zralé avokádo podélně rozříznu a z jedné poloviny do misky vyndám dužinu. Tu rozmačkám vidličkou a smíchám s na jemno nasekanou cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a na drobné kousky pokrájenými rajčátky.
  2. Pak základ pomazánky dochutím solí, pepřem, chilli papričkami a doladím malým množstvím olivového oleje a citronové šťávy.
  3. Mažu na topinky z celozrnného chleba upečené na sucho v topinkovači.

Na talíři topinky doplním o další přirozené potraviny podle individuální situace a sezóny. A když hned po ránu neplánujete jít na rande, je to rozhodně ideální snídaně :)