Čerstvé těstoviny s listovým špenátem a uzeným lososem

12.09.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Jak už jsem psala u mnoha receptů, poslední dobou nejčastěji používám celozrnné těstoviny různých druhů. Jsou ale jídla, u kterých si ráda vychutnám tradiční chuť těstovin. A když už, tak čerstvých. Smetana jídlo zvláční, zjemní, doladí, rozhodně není cílem vyrobit z jídla těžkou nálož v podobě hlubokého talíře zalitého čtvrt litrem hutné smetanovo - sýrové omáčky...

Toto jídlo lze připravit také v úplně zjednodušené formě bez cibule a česneku. Jak ale moudro praví, "cibule a česneku není nikdy dost" a obzvlášť na podzim se jejich pravidelná konzumace vyplatí.

Na 2 - 3 porce potřebujete

Postup

  1. Na troše olivového oleje jsem si orestovala na jemno nakrájenou cibulku. Ke konci jsem přidala na jemno nasekaný stroužek česneku, krátce promíchala a přidala listový špenát. Buď čerstvý nebo "povolený" v podobě rozmražených listů.
  2. Špenát je hned hotový, takže jsem ho jen chvíli podusila, ochutila solí, pepřem,přidala smetanu a ihned uzeného lososa nakrájeného na kousky. Dle chuti je možné zakápnout citronovou šťávou.
  3. Ihned jsem smíchala s těstovinama, které jsem si mezitím vedle v hrnci připravovala. Těstoviny jsem slila a ještě "mokré" přidala do pánve a vše jsem promíchala.

Hotovo raz dva :)