Těstoviny s pečenou zeleninou

10.10.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Zas se mi povedlo nasyslit docela dost zeleniny. Doma cuketa, lilek, papriky,rajčata, tak jsem si vzpomněla na jídlo, které nám doma všem moc chutná a je fakt jednoduché. Speciální chuť zelenině dodá kombinace olivového oleje a trošky přírodního cukru. Rajčata pustí do zeleniny tekutinu, výsledkem je tedy zeleninová směs s trochou nasládlé šťávy, která ovšem není na maděru, lze v ní i po upečení vidět pevnější kusy :) Na talíři lze pak jídlo ještě doladit dle gusta.

Budete potřebovat

Postup

  1. Veškerou zeleninu nakrájejte na větší kusy.
  2. Přendejte do nepřilnavého pekáčku a ochuťte solí (ochucovadlem) a cukrem.
  3. Zakápněte olivovým olejem.
  4. Pečte přiklopené na střední stupeň asi 30 minut.
  5. Zkontrolujte, zda zelenina pustila šťávu a vytvořila spolu s cukrem a olivovým olejem trochu šťávy. Dle potřeby přikápněte trochu oleje nebo přidejte pár lžic vody a případně ještě pár minut dopečte.
  6. Smíchejte s těstovinami.

Na talíři je výborné toto jídlo dochutit zdravým [lahůdkovým droždím](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/lahudkove-drozdi "lahůdkovým droždím"). To většinou seženete v prodejnách zdravé výživy a hodí se právě na závěrečné dochucování jídel, polévek a také zeleninových salátů. Pro své nutriční hodnoty je jeho zařazení do jídelníčku vhodné především pro lidi, kteří mají rádi spíše zeleninová jídla a potřebují vhodně doplňovat bílkoviny.

Tohle jídlo je bezpracné a může se hodit právě tehdy, když už nevíte, co se zeleninou :)