Těstoviny s červeným pestem a ricottou - rychlé a výborné

04.10.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Těstoviny s pestem. Na tom se nikdy nedá nic zkazit. Pesto je možné si zcela jednoduše vyrobit doma, zelené rozmixováním bazalky, oříšků, parmazánu a olivového oleje, červené zas třeba z nakládaných sušených rajčat. Kvalitní pesto se dá hotové samozřejmě i koupit a mít ho tak kdykoliv k dispozici. Červené pesto naleznete v obchodech pod pojmem „pesto rosso“, úžasná je pak jeho varianta „pesto rosso con ricotta“. To si připravuji doma jednoduše tak, že „obyčejné“ pesto rosso smíchám s kelímkem sýru ricotta a báječná chuť je na světě. Toto pesto můžete jen tak smíchat s těstovinami nebo ještě vylepšit trochou cibulky a rajčat, jak jsem to udělala v tomto receptu.

Budete potřebovat

Postup

  1. Těstoviny uvařte dle návodu na skus. K pestu mám ráda druh linguine.
  2. Na pánvi orestujte na troše olivového oleje jarní cibulku a nakrájená rajčátka.
  3. Nechte chvíli podusit.
  4. Přidejte pesto, ricottu, krátce prohřejte a na pánvi promíchejte s těstovinami.

TIP

Jestli můžu poprosit, nesypte si na toto jídlo eidam :-)

Dobrou chuť!