Výborný těstovinový salát se zeleninou a Šmakounem

01.07.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Šmakoun je moderní potravina s vysokým obsahem bílkovin. Je dobře stravitelný, má nízký obsah sacharidů a tuků. Jeho využití v kuchyni je všestranné, pro mě má výhodu především v jednoduchosti a rychlosti jeho použití. Různé saláty se zeleninou jsou sice zdravé, pokud je ale neobohatíte o vhodný zdroj bílkovin, může se stát, že budete mít brzy hlad. Přidáním bílkoviny, v tomto případě Šmakouna, vyrobíte ze salátu plnohodnotné jídlo, které vás nasytí :)

Budete potřebovat

Postup

  1. Těstoviny uvařte na skus.
  2. Šmakouna opečte z obou stran na pár kapkách olivového oleje.
  3. Připravte si dresing, který všechny ingredience lehce stmelí. Použila jsem sýr cottage, který jsem v misce rozmíchala s trochou jogurtu a doladila hořčicí, lžičkou medu, oreganem a citronovou šťávou.
  4. Mraženou kukuřici pár minut poduste s trochou vody pod pokličkou. Bude křehká a šťavnatá.
  5. Šmakouna nakrájejte na čtverečky a promíchejte s těstovinami, zeleninou a dresingem. Podávejte vychlazené.

TIP

Šmakouna lze použít i za studena, já jsem se ale rozhodla ho opéct, jídlo tím získalo plnější chuť.