Teplý salát s pečenou červenou řepou a grilovaným kozím sýrem

27.02.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Potřebujete

 Postup

  1. Bulvy červené řepy zabalím do alobalu a dám péct do trouby na 200 stupňů na hodinu a půl.
  2. Podklad salátu zvolím dle sezóny a chuti. Balanšírovaný špenát, listový salát, rukola, vše je správně...
  3. Z válečku vyzrálého kozího sýra odkrojím pár koleček a dám je ogrilovat. Teď jsem využila malý kontaktní gril a sýr jsem dala mezi 2 listy pečícího papíru. Ze zkušenosti je to fajn vychytávka.
  4. Pečenou řepu oloupu a nakrájím na plátky nebo na kostičky. Pak už přijde na řadu jen dochucení. Buď stačí řepu jen osolit opepřit a pokapat olivovým olejem, nebo vytvořit svěží zálivku vyšleháním olivového oleje spolu s citrónovou šťávou.

> Kozí sýr buď nemusíte nebo ho zbožňujete. Pokud jste ten druhý případ, rozhodně doporučuji vyzkoušet tento slaný koláč s cuketou a kozím sýrem. Návyková chuť! :)

 TIP

Pokud chcete salát jó vylepšit, je možné kostičky pečené červené řepy promíchat s decentním množstvím sušených brusinek. Povedená kombinace!

Nádherně to na talíři vypadá, skvěle chutná. Menší porce může posloužit jako úžasný předkrm, větší porce spolu s celozrnnou bagetkou jako sytý teplý obědový salát.