Tagliatelle s rychlou avokádovou omáčkou - stačí tyčový mixér!

06.07.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience na 2 porce

Postup

  1. Dám vařit dostatečné množství vody na těstoviny a uvařím je podle návodu v osolené vodě tzv. "na skus".
  2. Zatímco se vaří těstoviny, připravím omáčku pomocí tyčového mixéru. Avokádo rozkrojím, vyndám pecku, vydlabu a dám do menší vyšší nádoby spolu s ostatními ingrediencemi jako je citronová šťáva, bazalkové lístky, koření a olivový olej. Vše rozmixuji do hladka.
  3. Těstoviny sliju a nechám je trochu "mokré", aby se dobře promíchaly s avokádovou omáčkou.
  4. Každou porci ozdobím podle situace a přání lístky bazalky, pepřem nebo decentně chilli papričkami.

 TIP č. 1

U kvalitních těstovin platí, že méně je více. Pokud těstoviny podáváte v rámci vícechodového menu, stačí na porci 70 g suchých těstovin. Jako hlavní jídlo bude stačit 100 g. Zajímavostí je, že se v Itálii těstoviny často podávají jako předkrm.🙂

TIP č. 2

Avokádo má jemnou nevýraznou chuť. Aby v těstovinách "nezapadlo", je potřeba jeho potenciál vytáhnout pomocí výraznějších ingrediencí. Osvědčený je citrón, česnek, chilli, limeta, pepř či výrazné bylinky jako bazalka a koriandr. Za mě je perfektní česnekový pepř GARLIC PEPPER, který funguje jako "zesilovač chuti". Patří mezi top stálice v mém šuplíku a dodávám díky němu šmrnc také krémové hráškové polévce nebo segedínu.👌

 TIP č. 3

Pokud chcete mít na talíři větší porci, ale né tak kaloricky nabitou, doplňte těstoviny o velkou hrst přepůlených zralých datlových rajčátek.

> ☝️Vyzkoušejte také tagliatelle v houbové verzi. Tagliatelle s krémovou žampionovou omáčkou jsou rychlé a výborné.🙂