Sušenky bez cukru ze 3 ingrediencí

14.02.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tento recept jsem vymyslela, když jsem chtěla dětem upéct sušenky, ale cílem bylo obejít se tentokrát bez cukru.

Rozhodla jsem se použít vlašské ořechy, které dodají sušenkám kromě tuku i lahodnou chuť, dále datlovou pastu, která přirozeně osladí, dodá vlákninu a drží těsto pohromadě, a místo mouky namleté ovesné vločky, které jsou kvalitním zdrojem sacharidů a biologicky aktivních látek.

Budete potřebovat

Postup

  1. Vlašské ořechy rozemelte v robotu na jemno.
  2. To samé udělejte s jemnými ovesnými vločkami. Pokud máte ovesnou mouku, můžete použít tu. Nebo jinou.
  3. Datlovou pastu můžete koupit jako hotový produkt, který je praktický k okamžitému použití. Pastu si ale můžete vyrobit i z datlí tak, že je s trochou vody rozmixujete na pastu.
  4. Vypracujte rukama kompaktní těsto. Nechte ho chvíli odpočinout a pak už jen tvarujte kuličky, které dávejte na plech. Ruce si můžete naolejovat.
  5. Každou kuličku pak rozplácněte do tvaru sušenky. Jde to prsty, skleničkou, já jsem to dělala paličkou na maso.
  6. Pečte na 180 stupňů asi 10 až 12 minut. Hlídejte! :)