Sušenkový dezert do skleničky s „karamelovým“ krémem

07.05.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Výhodou tohoto dezertu je, že ho nemusíte nechávat uležet či ztuhnout do druhého dne. Když mu dáte hodinku, bohatě to stačí. Smícháním zakysané smetany a zdravého sladila ječného sirupu vznikne krém, který je blízký karamelové příchuti. Teda aspoň mně to tak připadá.

Budete potřebovat

Na krém

Postup

  1. Na dno skleničky rozdrobte sušenky a polijte šťávou z mandarinek.
  2. Dejte pár lžiček krému, který oslazením zakysané smetany [ječným sirupem](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/jecny-sirup "ječným sirupem")
  3. Na něj položte vrstvu mandarinek, pak pár lžiček krému, zase sušenky, ty polijte opět trochou šťávy z mandarinek, na ně opět krém a na vrch přijdou jahody.

V podstatě ani tak nezáleží na tom, kolik vrstev dáte či jak to seskládáte, hlavní je, abyste sušenky pokropili šťávou a dezert byl připraven během chvíle k použití :-)

TIP