Špecle s brokolicí a slaninou. Za 10 minut na talíři.

29.10.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když se řekne špecle, vybavím si okamžitě tradiční rakouské jídlo "spätzle mit schinken und käse", které je sice výborné, ale díky osmažené cibuli, oleji a tučnému sýru je v restauracích často velmi mastné a těžké.

Doma je proto ráda připravuji se zeleninou v kombinaci se slaninou, kdy je všeho tak akorát a po jídle zbyde jen prázdná pánev a dobrý pocit.

Množství uzpůsobte podle toho, kolik porcí chcete připravit.

Budete potřebovat

Postup

  1. Na pánvi pozvolna orestuje na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu. Pokud z jakéhokoliv důvodu slaninu nechcete, zvolte vysokoprocentní uzenou šunku.
  2. Brokolici rozeberte na růžičky a tepelně krátce upravte buď nad párou nebo pod pokličkou v troše vody. Stačí pár minut, aby růžičky změkly. Rozhodně ji nerozvařte.
  3. Špecle uvařte na skus podle návodu, sceďte a přidejte do pánve se slaninou a na kousky nasekanou brokolicí.
  4. Ochuťte solí, pepřem, přidejte nějakou tu "zeleň".

Jídla složená jen ze 3 až 4 ingrediencí mají své kouzlo jednoduchosti, které nám šetří čas.