Zdravé špaldové těstoviny s restovanou zeleninou a tempehem

10.03.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Další variace na těstoviny s tempehem, tentokrát s orestovanou zeleninou a bez smetany. Taktéž chutná a povedená kombinace. Opět se jedná o velice rychlý recept. Tentokrát jsem použila špaldová vřetena, jindy to jsou žitná kolínka, zkusit ale můžete pro změnu i bezlepkové těstoviny, které jsou dnes k sehnání všude.

Budete potřebovat

Postup

  1. Těstoviny uvařte dle návodu – nerozvařte.
  2. Cuketu omyjte a nakrájejte na větší kousky. Rajče oloupejte a nakrájejte na kousky. 1. Obojí restujte na olivovém oleji pár minut. Cuketa musí zůstat pevná.
  3. Tempeh nakrájejte na kostičky a ke konci přidejte k zelenině. Stačí ho prohřát.
  4. Směs lehce ochuťte tradiční sojovou omáčkou a smíchejte s těstovinami.

Tradiční sojová omáčka je zdravé ochucovadlo. Pokud v regálu vezmete do ruky „něco“, co se jmenuje sojová omáčka a bude to obsahovat ocet, bílé víno, švestková povidla, glutaman sodný, rajský protlak a masové aroma, tak to raději vraťte zpátky ;-) Ne, to nebyl vtip, i takové „sojové omáčky“ jsou k mání ...