Špaldové slané chuťovky s kmínem a semínky

17.11.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Je toho tak akorát na jeden plech a zdobit můžete, čím vás napadne. Mně nejvíce sedí sezamová semínka, kmín, drcená dýňová semínka nebo lískové oříšky.

Budete potřebovat

 Postup

  1. Z mouky, žervé, vejce, oleje a soli vypracujte hladké těsto.
  2. Těsto zabalte do folie a nechte uležet pár hodin v lednici.
  3. Mezi dvěma pečícími papíry vyválejte tenkou placku asi 4mm a rozkrájejte ji na čtverce nebo kosočtverce.
  4. Posypte kmínem, semínky, můžete i sýrem. Podle mě je ale lepší, když se sýr zapracuje spíše dovnitř těsta.
  5. Pečte na 180 stupňů asi 20 minut.