Špagety s rajčaty - spaghetti al pomodoro

12.08.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Máme srpen, ideální období pro zralá rajčata. Kromě toho, že si z nich můžete dělat saláty, sugo či domácí kečup, tak je naprosto jednoduchou a výbornou variantou základní italský recept – spaghetti al pomodoro. Dříve jsem si myslela, že loupat rajčata je „práce“, že mě to bude v kuchyni zdržovat a otravovat. Není to tak. Je to otázka chvilky...

Budete potřebovat

(cca 3 porce)

Postup

  1. Potřebné množství špaget uvařte podle návodu na skus.
  2. Rajčata nařízněte u stopky do křížku a vhoďte do vroucí vody, aby se spařila. Nechte je tam cca 2 minuty. Slupka pak půjde skoro sama dolu.
  3. Spařená a oloupaná rajčata nakrájejte na malé kostičky. Jak jsou bez slupky, jde to raz dva.
  4. V hlubší pánvi zahřejte olivový olej, přidejte na kostičky pokrájené dva stroužky česneku a nechte zavonět.
  5. Přidejte pokrájená rajčata.
  6. Osolte, případně trochu opepřete, přidejte bazalku, pokud máte, tak i trochu petržele, a duste 5 minut. Z rajčat se odpaří voda, směs trochu zhoustne a spojí se.
  7. Podávejte se špagetami a nastrouhaným parmezánem. Labužníci na talíři ještě lehce zakápnou olivovým olejen extra virgine.

TIPY

Proč recepty dělat komplikované, když ty jednoduché bývají kolikrát ty nejlepší :-)

Dobrou chuť!