Špagety "Aglio olio e peperoncino"

30.06.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když máte dobré těstoviny, které jsou navíc správně uvařené, stačí už jen málo, aby během pár minut vzniklo dobré jídlo :)

Na 2 porce budete potřebovat

 Postup

  1. Nejdříve si připravte ingredience do pánve. Nakrájejte česnek na plátky, nasekejte feferonku a hladkolistou petržel.
  2. Dejte vařit vodu na špagety a uvařte je na skus v dostatečně osolené vodě. Špagety musí být při skousnutí opravdu tužší. Myslete na to, že pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily, použijete do pánve.
  3. Zatímco se vaří těstoviny, začněte pracovat na pánvi. Do studené pánve nalijte olivový olej, zahřejte a přidejte plátky česneku. Restujte je pozvolna, až chytnou barvu. Přidejte nasekanou feferonku, petržel, promíchejte a propojte s pár lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny.
  4. Do pánve přidejte špagety, opatrně proházejte, promíchejte a ihned podávejte.

 Tipy

Jednoduché jídlo, které máte se vším všudy do 10 minut na stole :)