Slané hvězdičky z tvarohového těsta s mandlovou moukou

09.11.2023 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience na 1 velký plech

Postup

  1. Smíchejte hladkou mouku s mandlovou moukou. Propojte se změklým máslem, tvarohem a vypracujte hladké těsto.
  2. Vytvarujte ho do válečku a dejte odležet do lednice, aby bylo pevné.
  3. Vyválejte na pomoučené ploše na plát silný asi 0,5cm. Vykrajujte hvězdičky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Potřete rozšlehaným vejcem a lehce poprašte žlutou kořenící směsí.
  5. Pečte na 180 stupňů do zlatova. Asi 15 minut.

TIP

Mandlová mouka se vyrábí z na jemno rozemletých mandlí. Je oblíbenou surovin pro lidi, kteří se vyhýbají lepku. Mandlová mouka je také nízkosacharidová, skvěle se tak hodí pro low-carb pečení. Svému oblíbenému vánočnímu cukroví snadno dodáte nový kabátek, když část klasické mouky nahradíte mandlovou. A pozor! Není určená jen pro sladké pečení. Hodí se i do slaných těst nebo zeleninových vege kuliček. Další nápady najdete na stránkách Countrylife.cz.

> ☝️ A pokud zase dostanete chuť na něco sladkého, vyzkoušejte tyto vánoční Arašídové marokánky.