Slané cukroví z tvarohového těsta

13.12.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Kolik mouky, tolik tvarohu, tolik másla. Notoricky známé těsto, které jsem si připomněla listováním v starší knize na téma české kuchyně. Z první várky jsem dělala klasické tyčinky, z druhé jsem pak nechala děti vykrajovat srdíčka, hvězdičky a zvířátka.

Jednoznačnou výhodou tohoto zobání je absence cukru. I tak ale platí "všeho s mírou".

Budete potřebovat

Množství na 1 plech

Postup

  1. Z mouky, měkkého másla a tvarohu vypracujte hladké těsto.
  2. Dejte ho odležet do lednice, aby se dalo dobře vyválet na plát silný max. 0,5cm.
  3. Vykrájejte libovolné tvary nebo tyčinky a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Potřete rozšlehaným vejcem a ozdobte kmínem, paprikou, lněnými, sezamovými nebo slunečnicovými semínky.
  5. Pečte na 180 stupňů do zlatova. Záleží na tloušťce těsta, já jsem pekla 20 minut.

Opravdu jednoduché, osvědčené a s tím kmínem či semínky na povrchu báječné :-)