Salát s pečenými paprikami a ricottou

09.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Čerstvé papriky ve větším množstvím mohou být pro mnoho lidí těžké na trávení. Když se ale upečou a ochutí, stanou se chuťově úžasnou ingrediencí v nejednom salátu.

Ingredience

Na pečené papriky

Další ingredience

Postup

  1. Papriky omyju a dám je celé péct do trouby asi na 200 stupňů, dokud se slupka dostatečně neopeče. Trvá to min. 45 minut.
  2. Pokud jsou papriky drobnější a "tenké", tak je jen zbavím jádřinců a nakrájím na větší kousky. Pokud jsou papriky masité a mají tlustou slupku, je možné je po upečení oloupat. Po vyndání z trouby se chvíli nechají zapařit pod pokličkou a slupka jde velmi snadno stáhnout.
  3. Kousky pečených paprik smíchám s olivovým olejem, prolisovaným česnekem, osolím, zakápnu tmavým balsamikovým octem, promíchám a nechám odležet, aby do sebe papriky nasály všechny chutě.
  4. Pečené papriky smíchám s listovým salátem. Výborná je třeba rukola nebo polníček, ale také baby špenát. Do každé misky dám lžičkou pár kopečků ricotty a doladím olivovým olejem, čerstvě namletým pepřem a lžící oblíbených semínek.

> Pokud vám sedne chuť pečených paprik, doporučuji vyzkoušet tento jednoduchý recept na papriky plněné sýrem zapečené s bramborami

Výhodou tohoto salátu je dobrá stravitelnost, a to díky pečeným paprikám a lehké ricottě.