Rýžové těstoviny s kuřecím soté a parmezánem - rychlá minutková příprava

18.10.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Variace na tradiční kuřecí soté v růžové omáčce, které se obvykle podává s rýží.

Když toto jídlo dělám dětem, používám tradiční vysokoprocentní smetanu.

Když je mým cílem uvařit odlehčenou verzi, volím rostlinnou smetanu a místo části těstovin dávám uvařené růžičky brokolice.

Zde je klasická verze.

 Ingredience

 Postup

  1. Maso nakrájím na drobnější kousky. Spíše plátky nebo nudličky. Zakapu ho sojovou omáčkou. Použila jsem Tamari. Pak maso popráším bramborovým škrobem tak, aby se lehce každý kousek obalil.
  2. Maso orestuji na oleji do zlatova. Stačí pár minut nebo tak, aby se propeklo.
  3. Přidám lžíci rajčatové pasty, prolisovaný česnek, promíchám a zaleju smetanou. Nechám jen chvíli společně lehce probublat. Pánev odstavím a na závěr do omáčky nastrouhám ještě trochu sýra a jen promíchám. Hotovo!

Podávám s těstovinami (teď jsem zvolila rýžové bezlepkové těstoviny) a dle chuti a situace ještě dozdobím sýrem.

☝️A co do těstovin zakomponovat luštěninu? Další tip na rychlé těstoviny jsou tyto těstoviny s rajčaty, cizrnou a pancettou.🙂

Ať se vám jídlo povede!🙂