Rýže s máslovou zeleninou a nadýchanou omeletou

03.12.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tohle je jedno z jídel, které jste schopni v rychlosti připravit ze zásob, které většina z nás doma mívá. Nejdřív jsem chtěla vařit těstoviny, pak jsem ale raději sáhla po rýži a bezpracně ji upekla v troubě. S trochou červené papriky a kouskem pórku, aby pěkně voněla. Jako zdroj bílkovin jsem zvolila vaječnou omeletu lehce nastavenou kukuřičnou strouhankou, díky čemuž je pak nadýchaná ...

Budete potřebovat

Na omeletu

Postup

  1. Rýži uvařte, jak jste zvyklí nebo ji [UPEČTE V TROUBĚ](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/ryze-pecena-v-troube-jako%20priloha "UPEČTE V TROUBĚ").Tento způsob přípravy rýže jsem si velice oblíbila. Je bez práce a s jistým výsledkem. Nejraději takto připravuji typ rýže Parboiled.
  2. Mraženou zeleninu dejte do kastrůlku, přidejte pár lžic vody a duste max. 10 minut pod pokličkou. Já jsem vody přidala trošku více a zároveň i 2 lžíce ovesných vloček, které zeleninu tak trošku zahustily ...Je pak více "matlavá" a dobře drží dohromady s rýží.
  3. Připravte si omeletu. Vejce rozšlehejte, přidejte kukuřičnou strouhanku a trošku vody. Na 2 vejce bych dala tak 1 lžíci vody. Pořádně prošlehejte a na trošce oleje na pánvi opečte omeletu. Tu pak můžete nakrájet na pruhy a srolovat. Dospělým ji můžete ještě potřít hořčicí ...

Rýže se v troubě peče sama, zeleninu máte podušenou za 10 minut a omeletu hotovou za pár minut ...Celkově tedy bleskovka ...a zdravá.