Rýže pečená v troubě jako příloha

13.04.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Rýži připravuji různými způsoby. Postupuji podle toho, co s ní plánuji a také podle toho, zda bude sloužit jako příloha nebo základ hlavního jídla. Jednou z výhod tohoto postupu je, že není třeba nic míchat a hlídat. Trouba se o vše postará.

Na 4 porce budete potřebovat

1 hrnek = 300ml

Postup

  1. Rýži propláchněte a vsypte do pekáčku. Zalijte ji horkou vodou, osolte, popř. přidejte další koření.
  2. Doprostřed rýže vložte celou oloupanou cibuli. Dodá rýži chuť, dělám rýži ale i bez ní. 1.Přidejte lžíci oleje nebo oříšek másla Ghí
  3. Přiklopte víkem a duste/pečte v předem vyhřáté troubě na cca 200° (horkovzdušná), 220° elektrická po dobu 30 – 35 minut. Zkoušela jsem i bez víka a postup funguje také.

TIPY

Kolik rýže na osobu?

Pokud máte rýži jako hlavní jídlo počítejte se 100g suché rýže. Jako příloha vám bude stačit 60g, pro větší jedlíky 80g.

Abyste nemuseli rýži vážit - pokud naplníte po okraj 300ml hrnek rýží, je to přes 240g, tedy 4 porce.